Job Detail

15/05/2019

Kitchenstaff

Recruiter vast werving en selectie

Wat werken bij ons uniek maakt?
Genoeg van steeds tussen dezelfde muren te staan? Zin in iets nieuws? Kitchenstaff biedt je een uitdaging op maat. Een afwisselende job waarin flexibiliteit centraal staat. Jij beslist welke dagen je wil werken. Je komt terecht in een brigade van vliegende koks die op de meest uiteenlopende locaties aan de slag gaat. Mét steeds een correcte en tijdige verloning.

Wat biedt Kitchenstaff?
Je bepaalt zelf hoe groot je carrière wordt bij ons. Je wordt begeleiden gecoacht van bij het begin. Op maat van je interesses, capaciteiten en wensen wordt je ingeschakeld. Je komt steeds weer op andere plaatsen, waardoor je nieuwe mensen, kookstijlen en werkwijzes leert kennen. Hierdoor ligt de leercurve van onze koks heel hoog.

  • Full-time
  • Specifieke ervaring gewenst

Omschrijving

Jouw rol:

Als Recruitment Expert Horeca ben je verantwoordelijk voor het end-to-end rekruteringsproces binnen deze divisie.

● Sales: Je bouwt en onderhoudt een eigen klantenbestand van opdrachtgevers die voor Flying Service / Kitchenstaff kiezen als rekruteringspartner. 
● Networking & sourcing: Je zoekt, screent en stelt horeca- talenten voor bij je klanten. Netwerken zit in je bloed en dankzij jouw enthousiasme weet je de klanten en kandidaten te overtuigen om met ons in zee te gaan.

Onze verwachtingen:

Ons huidig klantenbestand onderhouden en verder uitbouwen in een competitieve omgeving. (telefonische en face-to-face prospectie). Opbouwen van een echte relatie met enerzijds de klant en anderzijds de kandidaat, beiden moeten geloven in jouw toegevoegde waarde als matchmaker.

Het actief zoeken naar potentiële kandidaten resulteren in een netwerk van sterke profielen. Door jouw netwerk aan kandidaten draaiende te houden, vind je geschikte kandidaten en maak je hen warm voor de betreffende vacature bij je klant.

Taken

Persoonlijke competenties ​

● Klantgerichtheid​: Beschikken over het vermogen om de wensen en behoeften van de klant correct in te schatten en hier ook naar te handelen. 
● Resultaatgerichtheid​: Het vermogen om te werken met duidelijk gedefinieerde doelen, deze als een echte uitdaging beschouwen en steeds streven naar betere resultaten. 
● Initiatief / proactiviteit​: Het vermogen om kansen te signaleren en ernaar te handelen. Je hebt niet steeds aanmoediging nodig om tot actie te komen.

Gevraagde vaardigheden

Profiel​:

● 2 tot 5 jaar werkervaring als recruiter of binnen een vergelijkbare commerciële rol. 
● Bachelor of Master diploma of je bezit van nature uit een stevige dosis doorzettingsvermogen en commerciële feeling 
● Ervaring/passie in de horeca met affiniteit voor personeelszaken (geen must) 
● Netwerken zit in je bloed en je weet door je enthousiasme & professionele meerwaarde kandidaten aan je te binden 
● Commerciële voeling met sterke communicatieve skills