Job Detail

04/01/2019

Kitchenstaff

Chef-kok voor één van de meest gerenommeerde, innovatieve en grootste ziekenhuizen van het land

Wat werken bij ons uniek maakt?
Genoeg van steeds tussen dezelfde muren te staan? Zin in iets nieuws? Kitchenstaff biedt je een uitdaging op maat. Een afwisselende job waarin flexibiliteit centraal staat. Jij beslist welke dagen je wil werken. Je komt terecht in een brigade van vliegende koks die op de meest uiteenlopende locaties aan de slag gaat. Mét steeds een correcte en tijdige verloning.

Wat biedt Kitchenstaff?
Je bepaalt zelf hoe groot je carrière wordt bij ons. Je wordt begeleiden gecoacht van bij het begin. Op maat van je interesses, capaciteiten en wensen wordt je ingeschakeld. Je komt steeds weer op andere plaatsen, waardoor je nieuwe mensen, kookstijlen en werkwijzes leert kennen. Hierdoor ligt de leercurve van onze koks heel hoog.

  • Full-time
  • Specifieke ervaring gewenst

Omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de keuken en kwaliteit van de prestatie: productie van de maaltijden

Onder de supervisie van de productieverantwoordelijke, coördineer je en neem je deel aan de mise-en-place van de warme en koude bereidingen.

Je hebt aandacht voor de kwaliteit van de prestatie

Je staat in voor het scrupuleus naleven van de recepturen. Je verzekert de controle van de leveringen (conformiteit, kwaliteit, kwantiteit, respect voor de leveringsprocedures)

Je rapporteert aan jouw rechtstreekse verantwoordelijke, de productieverantwoordelijke

Je superviseert het algemeen onderhoud van de keuken en het materiaal

Je staat in voor de opvolging en het respecteren van de HACCP normen en de administratie die daarmee gepaard gaat.

Je voert controles uit van hygiëne en veiligheidsregels

Onderhoud van de keuken behoort tot het takenpakket

Taken

  • Menu’s opstellen
    De tarieven voor gerechten opstellen
  • De planning van het keukenpersoneel opstellen volgens de verwachte drukte en de voortgang van de voorbereidingen
  • De bereiding van de gerechten superviseren
    Het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren
  • Het naleven van de werkprocedures en de regels voor hygiëne en voedselveiligheid controleren
  • Leveranciers of dienstverleners selecteren
    Onderhandelen over contractvoorwaarden
    De geleverde diensten of producten controleren
  • De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen
    Bestellingen plaatsen
  • Personeel aanwerven en ze de richtlijnen van de organisatie aanleren
  • Gerechten bereiden: Grootkeukenbereidingen
  • Recepten opstellen voor de gerechten (ingrediënten, hoeveelheid, prijs, ...)
  • Het budget van de keuken opvolgen (omzet, ratio, marge, ...)
  • De voedingsmiddelen controleren op versheid en bereiding
    Stalen nemen voor de hygiënische dienst
  • De activiteiten van het personeel controleren

Gevraagde vaardigheden

Je spreekt zeer goed Nederlands 
Je bent in het bezit van een A2 diploma hotelschool met minimum 5 jaar ervaring in de keuken van een gezondheids instelling 
Je beschikt over het nodige enthousiasme en motivatie om aan de slag te gaan in deze functie 
Je hebt een goede kennis van beheerstechnieken van foodcosts, bestellingen en voorraden Verantwoordelijkheid nemen spreekt je aan 
Je bent sterk in organisatie Je bent flexibel en polyvalent 
Je volgt strikt de interne procedures op